zwembad

Na de opwarming in de infraroodcabine of in de jacuzzi doet het deugd af te koelen in het zwembad. Met een temperatuur van 29 à 32°C is het water aangenaam lauw, ook voor wie niet veel beweegt.

Wist u trouwens dat zwemmen is één van de beste sporten is voor jong en oud? U vergroot er uw uithoudingsvermogen mee, traint uw spieren en gewrichten en dat allemaal zonder al te veel risico’s op blessures.

Mensen die vaak last hebben van stress krijgen ook te kampen met gespannen spieren. Een massage bij de kinesist kan soelaas brengen, maar een halfuurtje zwemmen kan al wonderen verrichten. In het zwembad worden stramme spieren losser waardoor u meer ontspannen raakt.

Wie kampt met een zwakke rug kan die versterken door te gaan zwemmen. Door het water is men in een zwembad gewichtsloos. Het lichaam wordt als het ware gedragen door het water. Hierdoor worden de rugspieren sterker zonder dat de gewrichten te veel te belasten.

Vrouwen en mannen die regelmatig sporten hebben een grotere longinhoud dan mensen die niet of nauwelijks bewegen. Zwemmen is daar geen uitzondering op. Wie minstens 1 keer per week gaat zwemmen, zal zijn longcapaciteit week na week zien stijgen. Hoe u dat merkt? U zal minder snel buiten adem zijn als u de trap op gaat, als u moet lopen , … Kortom elke inspanning die u doet, zal vlotter gaan.

Zwemmen bezorgt u ook een goed humeur. Tijdens het sporten komen er endorfines vrij. Die stoffen geven u een gerust en gelukzalig gevoel.

Bron: libelle.be

Watergewenning – zwemlessen – watertherapie

Door de temperatuur van het water (29 à 32°C) is het ideaal om watergewenning of zwemlessen te geven.
Omdat we de zuivering van het water afstemmen op het gebruik, kunnen we de toevoeging van chloor als ontsmettingsmiddel onder controle houden. Zo blijft de lucht in de wellnesshal geschikt voor kleine kinderen of personen met ademhalingsaandoeningen.

 

Technisch:

Ons zwembad meet 8 m x 4 m en is 130 cm diep.
Het water wordt verwarmd tussen 29°C en 32°C.
Er is een tillift aanwezig voor personen met een beperking.

RESERVEREN
Ons nieuw concept