jacuzzi

Of u hem nu spa, whirlpool, hottub of bubbelbad noemt, over de ontspannende werking van de jacuzzi is iedereen het eens.

jacuzziVan alle relaxatie-technieken die mensen gebruiken is één van de meest effectieve de kracht van warmte. Warme baden werden reeds in de Romeinse tijd gebruikt om mensen te helpen ontspannen of om verstijfde of gespannen spieren te verlichten.

Vandaag is de jacuzzi één van de manieren waarop mensen warm water gebruiken als ontspanningstherapie. In de fysiotherapie bestaat er reeds een lange traditie van het gebruik van warmte om de spieren te helpen ontspannen en te helen. De warmte van een jacuzzi werkt op dezelfde manier, maar op een grotere schaal. Zelfs een kort bad van enkele minuten kan ervoor zorgen dat ons hele lichaam zich ontspant.

Warmte zorgt er ook voor dat uw hart sneller gaat slaan. Als uw hartslag versnelt, wordt de bloedcirculatie beter en krijgen de spieren meer zuurstof en voedingsstoffen. Op die manier kunnen lichaamscellen en spieren sneller herstellen. Ook kunnen er gemakkelijker nieuwe cellen aangemaakt worden. Een betere circulatie van het bloed zorgt er voor dat de huid sneller kan regenereren, zodat u er ook gezonder zult uitzien. Nog een voordeel: u gaat ervan zweten! En dat is voor uw gezondheid eigenlijk erg nuttig. Zweten zorgt ervoor dat het lichaam zich gemakkelijker van toxische stoffen kan ontdoen. En zo past een hete jacuzzi perfect in een detox-kuur. Let wel op, blijf niet te lang in een heet bad zitten, u riskeert immers gedehydrateerd te geraken. Drink voor en eventueel tijdens het baden dus voldoende water.

Hoewel een warme jacuzzi voor het lichaam erg ontspannend werkt, lijkt het op onze geest een tegenovergesteld effect te hebben. Na een warm bad voelen veel mensen zich scherper, alerter en frisser. Het ontspannende effect zorgt er waarschijnlijk voor dat we ons hoofd beter kunnen leegmaken, waardoor we beter gewapend raken tegen stress.

Laatste, maar niet onbelangrijke voordeel: het metabolisme begint sneller te werken door de hitte. Ook dit helpt het lichaam zich sneller van schadelijke stoffen te ontdoen. En uiteraard helpt een versneld metabolisme ook als je probeert om wat overtollige kilootjes kwijt te geraken!

Bron: optimalegezondheid.com

 

Technisch:

Onze jacuzzi heeft zitplaatsen voor 6 à 8 personen.
Het water wordt verwarmd tot 36 °C.
Er is een tillift aanwezig voor personen met een beperking.

 

RESERVEREN
Ons nieuw concept